Lencsés Imre szarvasgombász

Lencsés Imre2012-ben Aliz nevű labradorunk katalizálta a szarvasgombagyűjtéssel való megismerkedésemet. Az ismerkedésből szerelem lett.

Feladva korábbi életemet 2013-ban a szarvasgombász szezon előtt egy hónappal hozzánk kerülő Sailorral és Alízzal nekivágtunk a „hivatásos” szarvasgombagyűjtésnek őstermelőként.

Az első év tapasztalatai arra sarkalltak, hogy próbáljak az értékesítésben új utakat keresni. A budapesti vendéglátás megszólítását kíséreltem meg az ismeretségeim révén. Hamar sikerült olyan kapcsolati hálót kialakítani akiknek a kiszolgálása nem csak lehetőség, de felelősség is. Igyekeztem a megrendelőimet legjobb tudásom szerint kiszolgálni, de rá kellett jönni, hogy a vendéglátás igényeit komolyabb háttér nélkül kielégíteni szinte lehetetlen. Ezért a munkám egy részét a továbblépés megvalósításának szenteltem.

2016-ban megismerkedtem az oldalt üzemeltető vállalkozás alapítójával és azóta a cég tanácsadójaként próbálom szolgálni a magyar szarvasgomba ügyét. Ezzel egyidőben a gombász kollektíva kiegészült Landoval az akkor 1 éves „keressük a gazdáját” kutyával.

A szarvasgombászat számomra talán legszebb része, ha megoszthatom az élményt másokkal. Ezt a csodát a szarvasgomba-vadászatok alkalmával egyre gyakrabban átélhetem.